Modernizacja obiektu handlowego w Pile

Budynek handlowy w Pile

lokalizacja: Piła
projekt: Marcelina Pałuczak – Frąckowiak w zespole pracowni Perspektywa
rok: 2013

Krótki temat, który zawitał do pracowni, to projekt elewacji i stworzenie nowego wyglądu dla pawilonu handlowego w Pile. Mieliśmy do wykorzystania jedynie proste rozwiązania, bez zbędnych udziwnień. Powstał projekt, którego zadaniem było przede wszystkim zachowanie, bardzo ciekawej płaskorzeźby – pozostałości po dawniejszej funkcji budynku – Osiedlowego Ośrodka Kultury – Pilskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Prosta bryła budynku, została podzielona na kolorowe sekcje – pomarańczowe, grafitowe oraz białe. Na ich tle od strony elewacji zachodniej rozciąga się, przywrócona do czasów świetności rzeźbiona ściana.

Remont elewacji w Pile

Budynek hanlowy w Pile - termomodernizacja

Remont elewacji w Pile